duminică, 4 iulie 2010

Coffee Jabal Amel with Cardamom

duminică, 4 iulie 2010
Cafea Libaneza

Bai Pongo, o cafea speciala primita de la Adina din Liban, cu cardamom. Adica:

"In Emiratele Arabe si Turcia, cardamomul este folosit pentru a aroma cafeaua. Semintele sunt macinate si apoi adaugate la cafea, sau cateva dintre seminte de pastaie sunt pur si simplu pastrate in cutia de cafea pentru a se impregna aroma bogata de cardamom in cafea.
In afara de faptul ca este folosit in mai multe feluri de preparate, cardamomul este folosit si ca medicament. El este folosit pentru afectiuni digestive, infectii ale gingiilor, congestie si pentru dizolvarea calculilor biliari si a pietrelor la rinichi. Era folosit ca antidot la veninul de sarpe si scorpion. Prin compusii pe care ii contine cardamomul poate avea o serie de beneficii pentru sistemul digestiv si prin urmare, imbunatateste digestia si creste apetitul. Ajuta la reducerea gazelor in tubul digestiv si ofera alinare in aciditate, poate preveni greata si varsaturile.
Respiratia urat mirositoare, alergiile respiratorii, asmul bronsic si congestia pulmonara pot fi atenuate cu cardamom. Se crede ca are proprietati de detoxifiere, pentru care acesta poate ajuta la purifcarea organismului. Chiar si pentru rinichi si tractul urinar poate fi benefic. Poate fi utilizat pentru tratarea ulcerelor bucale, infectii ale tractului urinar, bronsita si pentru circulatia sangelui in plamani."(gustos.ro)


Dupa cum spune ca dizolva si pietrele de la rinichi, detoxifica... e clar ca voi fi client.
Pana acum, gustul mi se pare usor metalic dar bun.

1 comentarii:

Anonim

Uite ce subiect, chiar azi cand imi propusesem sa renunt la cafea, ca Silviu Prigoana care a incercat sa inceapa o dieta drastica exact in ziua cand i-au venit carnatii si slanina de la afumat.
vio-br.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates. Downloaded from Beta Templates.