luni, 25 noiembrie 2013

Veni, vidi, fugi

luni, 25 noiembrie 2013

Undeva in Galati-sat. Jurul si imprejurul zici ca sunt din Hiroshima. Mai exact Hiroshima-6 august 1945-ora 8:15 pentru evitarea oricaror confuzii. Singura cladire care pare a fi ramas in picioare este cea in care intram noi. In jur pustiu, inauntru nici tipenie, zici ca esti intr-unul din filmele "Wrong Turn". Pentru confort sporit temperatura dinauntru este apropiata de cea de-afara si ne felicitam ca nu ne-am asezat la o masa de langa geam, asta nu inseamna ca atunci cand usa de la intrare se deschide nu resimtim cele 8 grade celsius care invaluie stratosfera, ca de atmosfera nu mai poate fi vorba.
De undeva rasare un barista in tricou cu maneca scurta. Probabil facea flotari in spatele tejghelei, alta explicatie rationala neexistand in lumea stiintifica pana la aceasta ora. Cafeaua ceruta ingheata aproape instantaneu si ne bucuram de un freddo in plin noiembrie. Incerc timid sa-mi dezghet degetele lipite de ceasca si cer un pahar de vin dar, e clar de-acum, soarta imi este potrivnica. Singura sticla de vin a fost deja consumata in ajun la un mega-party al patronului. De mancare nu au dar in diagonala meniului, un anunt care poate fi trecut cu vederea, iti ofera o gofra la orice comanzi. Suntem informati sa-l trecem totusi cu vederea. E ceva "future" si deja speram sa nu iesim la pensie pana nu primim gofra chit ca asta inseamna sa asteptam pana prin 2035.


   Ambient placut din anii '20 dupa cum incearca sa ne sugereze dintr-o rama de tablou chipul lui Al Capone. Totusi, mobilierul iti sugereaza discret ca prietena cu care vii sa aiba cel mult 55 de kilograme. Altfel risti ori sa se ridice cu tot cu scaun in fund ori sa-si bea cafeaua din picioare. Muzica lounge este foarte discreta, atat de discreta incat "Shazam" se dadea de ceasul mortii sa recunoasca vreo melodie. L-am oprit, intrucat de-atata efort risca sa-mi consume total bateria.
 Atentia ne este atrasa de un televizor LED care aflam ca sta la baza serilor cultural-tematice in care se pot viziona filme de pe canalele TLC, MGM... filme pe care poate le-ai ratat si viata ti-ar fi fost mult mai saraca fara ele.
In ansamblu, seara cred ca poate lasa o impresie buna.

   Am fost pe-aici,
Bankers Cafe


1 comentarii:

Unknown

in 2009 ati publicat un articol despre un magazin outlet QUELLE. sa stiti ca nu am disparut suntem in centru langa muzeu, piata mare si depozitul galgros. va multumim si va asteptam. 0756319129

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates. Downloaded from Beta Templates.