luni, 9 noiembrie 2009

O dimineta pierduta- Gabriela Adamesteanu

luni, 9 noiembrie 2009

Teatru Radiofonic
Runtime:2:10:53 sec

Regia artistica: Dan Puican
Interpreteaza:
Tamara Buciuceanu Botez-Vica
Valentin Uritescu-Delca
Vlad Zamfirescu-Gelu
Rodica Tapalaga-Madam Ioaniu
Stela Popescu-Madam Cristide
Dan Condurache-Niki
Victor rebengiuc-Profesorul

Muream de curiozitate sa aflu despre ce este vorba intrucat nu citisem cartea, dar ce e si mai 'bine" nici nu auzisem de ea. Aparuta in 1983 ar fi trebuit sa se auda de ea si la mine in cartier, dar sigur a circulat pe sub tejghea.
Oricum, atunci toata literatura se vindea pe sub mana, spuneai sarut-mana daca gaseai o carte buna la cadouri, adicatelea cum ar veni "O dimineta pierduta" plus inca vreo 3 carti  despre Congres, strungarie si tara prietena si vecina, Uniunea cea vestita. Dar n-a fost sa fie nici cum, asa ca dimineata a ramas pierduta pentru mine laolalta cu scriitoarea ei.
In lipsa cartii te poti multumi cu piesa radiofonica, iar in lipsa unui Harman Kardon poti folosi telefonul cu casti din dotare. Ca anul asta adio Harman, adio Kardon, cumparam Bagdasar.
Ce vroiam sa spun este ca in piesa asta fiecare personaj are cate un tiz din copilaria mea. Pana si Mutty. Toata ziua se auzea la blocul de vizavi strigand: Mutty, mutty !!! Era Mediana care o striga pe maica-sa. La etajul doi statea o familie in care ea era nemtoaica veritabila. El, nea Cruceanu, era mare sef de sectie la otelarii in combinat. era singurul din cartier care era dus si adus de o dubita tv verde. Mama ce il mai invidiau toti, mai putin femeile cred,ca era chel si blond albinos.La fel cum a ajuns si Marius, fi-su', dupa cativa ani de la emigrarea in Germania. Iti dai seama ca au emigrat in Germania in 1988 ? Au vandut tot aici pe mai nimic. Cel mai tare a fost ca pe nea Cruceanu l-au dat afara din functie, l-au terfelit si mototolit de nu-l mai recunosteai. Pana si carnetul de partid i l-au retras, ramasese omul fara identitate, tradator, ce mai. Fata cea mai mare, Mariana, era de o frumusete rara, tin minte ca frate-miu ii spunea Liposhka si se tavalea de ras din cauza asta.
Si uite asa cate amintiri cu piesa asta.

1 comentarii:

violeta chiscop

Ma bucur nespus ca ai ascultat piesa , desi exista si varianta de teatru pentru televiziune (1986) , in aceeasi distributie; ai omis-o doar pe Ivonna Scarlat interpretata de Gina Patrichi.
Eu am avut cartea , dar am dat-o cuiva si n-am mai primit-o inapoi.
Poate dai de ea la anticariat.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates. Downloaded from Beta Templates.