duminică, 3 martie 2013

Panoramic Pabaria-meniul zilei (3)

duminică, 3 martie 2013

Ridicat in slavi de Pongo, super meniul de 16 lei de la Panoramic a fost analizat si de taticul degustarilor mancarurilor de spital. Prima impresie, asupra hartiei de meniu, indica o surpriza, din 15 feluri de mancare laudate, cele de peste contineau toate numai macrou.
Am trecut repede de prima surpriza si mi s-a comunicat a doua, superoferta: poti comanda meniul in varianta redusa, adica fara unul din feluri, la numai 12 lei si ti se aduc chiar si tacamuri. De oferta asta beneficiaza numai a tot cunoscatorii si cunoscutii lor, un fel de loja masonica a meniurilor oferite de restaurant si deja am simtit ca dintr-o data eram mai inalt cu un cm, de mandrie ca ma aflu printre cei alesi.
Am renuntat rapid la ciorba de peste din meniu gandind logic ca si aceasta ar fi trebuit sa fie facuta din macrou si am purces la incropirea meniului de 12 lei.

Frigarui de carne cu medalion de cascaval pane pe pat de salata, plus cartofi prajiti adusi pe o alta farfurie, o cafea mica si o felie de tort.

Frigaruile aveau gust de garnitura de cauciuc parand reincalzite de mai multe ori, papilele gustative responsabile cu detectarea datei de preparare fiind incapabile de a afisa alt mesaj decat error.
Medalionul de cascaval pane era fix cat un medalion, singura diferenta fiind gustul de plastic moale cu usoara tenta de  guma de mestecat data de capacitatea de alungire a cascavalului direct din farfurie si pana in gura. Data de pregatire in tigaie a preparatului parea a fi fix inceputul saptamanii, nimic deranjant in asta daca nu ar fi fost sambata deja.
Patul de salata este un delir pentru vegetarieni cred, pentru ceilalti ca mine senzatia fiind de vaza cu flori pusa direct in farfurie. Nimic de zis, salata verde cat cuprinde, cateva felii de rosii, castraveti verzi, ardei gras rupt bucati cu mana, cateva masline si cateva cubulete de branza foarte ieftina, probabil din cea de 2,9 lei pachetul care se gaseste la Kaufland.
Dressingul, ceva de-al casei, foarte putin dar bun.



Cartofii prajiti au fost primul lucru identificat ca fiind proaspat, nu erau reincalziti si erau chiar buni.


Cantitatea de mancare adusa la primul fel este intradevar mare si satioasa daca nu ai un stomac pretentios sau daca il ai de strut. Pe langa asta, impactul vizual asupra celorlalti este de meniu grobian, facandu-i ori sa te admire, ori sa te invidieze, ori sa te copieze. In aceasta categorie nu intra si pensionarii de la masa alaturata care beau vin din sacosa dar intra sigur ceilalti care comandau si ei platouri care de care mai consistente.

Cafeaua a fost o mare dezamagire, o apa fierbinte colorata in asa fel incat sa para a fi cafea veritabila sau o cafea atat de slaba si subtire de ziceai ca e apa. Ti se aduce totusi si zahar si o cutiuta de lapte.


Felia de tort este taiata cu laserul cred intrucat parea a fi sub latimea lamei de cutit. De altfel, daca m-as fi uitat prin ea as fi putut vedea cu claritatea unor ochelari de soare cam tot ce facea Pongo. Din fericire era proaspata si avea un gust foarte bun.

Una peste alta, daca vrei sa impresionezi fetele de la masa alaturata, poti comanda meniul casei. Mai ales ca fetele care-si facusera curaj sa intre in urma noastra nu pareau a avea mai mult de 14-15 ani si confundasera sigur Panoramicul cu biblioteca V.A. Urechia.

PS: la banii astia, ospatarul mi-a facut cinste si cu o sticla de bere. Deci, chiar as fi carcotas daca nu v-as recomanda cu incredere meniul zilei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates. Downloaded from Beta Templates.