marți, 5 ianuarie 2010

Olympos Cafe

marți, 5 ianuarie 2010

  Locul apartine comunitatii elene si inainte de '89 aici era restaurantul Olimpic unde tin minte ca pe la mese venea o tiganca tuciurie cu un cos de paie plin de flori la pret dublu si care avea grija sa te simti obligat fata de prietena din dotare. Ospatarul venea galant si-ti punea florile cumparate in vaza la masa. Sef de sala era intr-un timp Costel Antoneanu, fratele mai mare al Gabrielei Antoneanu capitana echipei nationale de handbal a Romaniei, vecini de bloc cu mine iar pe terasa o intalneai mereu pe Mariana C-- De Fier care statea la agatat cu fetitele ei, o alta vecina de bloc. Ma rog, timpuri trecute, dupa douazeci de ani...
  Acum e un loc placut, recent infiintat, cred ca nu are mai mult de 2 ani, decorat in stil habarnam, Ludovic al tzashpelea, nu prea le am cu mobila veche fiind nascut in epoca Ikea.


   Ce vreau sa spun este ca au o cafea foarte buna si frumos aspectata, totul este sa ceri sa nu iti puna zahar in cafea, nu de alta dar vei primi diabet lichid. Cafeaua e bine sa ramana amara totusi.

   Eu am cerut cafea greceasca cu aroma de scortisoara. Foarte buna cafeaua, ti se aduce in ibric de alama avand si zat si caimac. Laptic separat, pahar de apa plata rece si binecunoscutul biscuitel de cafea. Nota 10 pentru prezentare si calitate. Pongo si-a luat cappucino cu biscuitei si fructe de padure in spuma de lapte.
  Preturile sunt bune, 9 lei cafeaua.

 
Ambientul este incalzit discret dar sesizabil cu ajutorul  incalzitoarelor de cafenea cu flacara deschisa prilej cu care mi-am uscat parul ca la foen. Pongo se amuza ca vom exploda si vom ramane fara par atunci cand ospatarul aprindea incalzitorul.



In rest ce pot sa spun, un loc frumos cu  tablouri cu pisici, nici aici nu pot sa scap de ele, portrete reale de babute ofilite venite sa mai iasa in lume la o cafea, tineri veniti sa-si impresioneze pustoaicele dar si oameni normali veniti la o degustare de cafea buna.
P.S.: cica au si wireless, asa ca am sa-i spun fiica-mi sa vina cu netbookul.

2 comentarii:

Anonim

Foarte frumos si somptuos , cred ca e o incantare sa gusti dintr-o cafea in acest spatiu.Nu seamana cu un loc public, transmite caldura si intimitate.jelize

Anonim

cred ca netbookul e nepotrivit in acel loc , e de preferat o muzica desueta de la un patefon sau gramofon.

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails
 
◄Design by Pocket, BlogBulk Blogger Templates. Downloaded from Beta Templates.